Insulele Sporade 4-11 iulie 2020
Exploreaza albastrul Greciei


“Life is better on an island” – Ghidul lenesului

Insulele Sporade


Iti propunem o aventura de neuitat in frumoasele insule ale Greciei. Itinerariul va fi stabilit ulterior si poate fi ajustat in functie de conditiile meteorologice.
Image

Insula Skyatos

Skiathos, insula cea mai cosmopolită din Sporadele de Nord, este cu adevărat un paradis pe pământ, cu păduri luxuriante de pin și ape cristaline. În ciuda dezvoltării rapide a turismului pe insulă în ultimele decenii aceasta este încă pitorească, nealterată și binecuvântată cu cele peste 60 de plaje ale sale. Cea mai cunoscută dintre acestea este plaja Koukounariés, care a fost declarată a treia cea mai frumoasă plajă din Mediterană. Când adăugați la toate aceste frumuseți naturale și o viață de noapte vibrantă este firesc ca insula să atragă, anual, mii de vizitatori tineri!

Insula Skopelos

Insula este înfrumuseţată de pădurile de pin în zona litoralului şi de livezi de pomi fructiferi şi aluni, în zona centrală. Portul local este unul dintre cele mai frumoase din întreaga Grecie. Pe insulă, se află un număr impresionant de biserici-123. Merită vizitată de exemplu Agios Athanasios, care datează din secolul 9 sau mănăstirea de călugări Metamorphosis, care a fost deschisă spre vizitare turiştilor în 1980.

Image
Image

Insula Alonnisos

Binecuvântată cu peisaje naturale unice și înconjurată de mici insule împrăștiate în jurul arhipelagului, Alonissos este o insulă ideală pentru cei ce caută o atmosferă relaxantă și drumeții în păduri de pin și livezi de măslini. Insula este cea mai îndepărtată din grupul insular al Sporadelor de Nord și gazdă a Parcului Național Marin, un refugiu pentru păsări marine rare, delfini și foca mediteraneană Monachus Monachus.

Insula Skyros

Este o insulă aparte, în primul rând pentru că este îndepărtată de celelalte insule. De aceea, şi-a păstrat propriile tradiţii. Mândria sa este „dansul caprei“ care vine din epoca sărbătorilor păgâne şi care astăzi se înscrie în rândul manifestărilor carnavalului dinainte de Paşte. Printre avuţiile oraşului se numără Muzeul Orăşenesc, Muzeul Arheologic şi Muzeul Faltauits, care este consacrat mai ales artei populare şi îşi are sediul într-una dintre cele mai frumoase vile din insulă.

Image

Ambarcatiuni disponibile


Vom afisa lista cu ambarcatiunile disponibile in cel mai scurt timp. Urmariti-ne pe facebook pentru a afla cat mai repede flota disponibila pentru urmatoarea aventura.Estimativ, preturile vor pleca de la 650 euro locul pe ambarcatiune tip monococa si 750 euro pe ambarcatiune tip catamaran.